Menu

Stel je hebt een hotel met een klein rattenprobleempje… Dan wil je niet prominent een bus voor je zaak hebben staan met “Bedrijf x, ongediertebestrijding en preventie”. Is niet de beste reclame voor je zaak. Maarja, wat moet dat moet, maar dat kan ook wat leuker dacht ik zo.

Zoals sommige van jullie wel weten, werk ik al een tijdje heel fijn samen met OrangeTalent. Daar kwam de vraag om voor Bedrijf x in ongediertebestrijding en preventie, een naam te bedenken met een passende huisstijl. Bedrijf x wilde zich graag meer onderscheiden en zich met hun dienstverlening meer richten op de hippe horeca in de randstad.

Zo begon de brainstorm naar een naam. Bugbusters, nope… The Special Cleaning Squad, wel lekker abstract maar kan ook voor crime scenes zijn. En toen had ik het!

MORS, je weet wel van Morsdood….
Simpel, duidelijk en met een knipoog! Lekker met een modern strak logo die zich goed laat doorvertalen naar bijvoorbeeld hoodies voor het personeel. Ik was zelf nogal trots op deze vondst. Deze naam toverde ook een glimlach op het gezicht van opdrachtgevers en collega’s. Maar toch is het hem niet geworden.

Gelukkig richt deze branche zich tegenwoordig meer op preventie dan bestrijding. Dat is ook de reden waarom Mors in de #killyourdarlings la terecht is gekomen. Maar het blijft voor mij een pareltje die ik toch even met jullie wilde delen.